Minionii: personajele

Animația pentru copii rulează deja în cinematografele noastre

Când își pierd, iar, din greșeală, încă un stăpân, Kevin, Stuart și Bon se decid să plece în căutarea următorului stăpân pe care să-l slujească. Călătoria lor, deloc ușoară, este cea pe care o vom urmări în Minionii, și ne va face cunoștință cu tot ceea ce ne doream să aflăm despre ei.

Kevin (voce: Pierre Coffin) este fratele mai mare mândru și protector care știe că Minionii fără un stăpân nu au niciun scop în viață. El e cel care are ideea de a se aventura în lumea mare cu Stuart și Bob pentru a le găsi fraților lui un nou șef ticălos pe care să-l slujească.

Stuart (voce: Pierre Coffin) e fratele mijlociu al Minionilor. Mai mereu înfometat, îi place să se creadă un chitarist rebel. Deși veșnicul adolescent nu e capabil să fie atent mai mult de o secundă, și nu prea-i pasă de misiunea comună, el îi va ajuta, cu siguranță, pe Kevin și Bob să găsească cel mai rău ticălos cu putință pe care să-l slujească.

Bob (voce: Pierre Coffin) este fratele cel mai mic și mai inocent al Minionilor. Este tot numai iubire necondiționată pentru orice și oricine, și e un pic speriat de ideea de a o porni într-o călătorie spre necunoscut alături de Stuart și Kevin.

Năzdrăvanii Minioni sunt trei frați care, pe unde merg, stârnesc un haos pe măsura poftei lor permanente pentru banane. E foarte ușor să le distragi atenția și pot fi imprevizibili, curioși și subversiv de drăgălași. Sunt mereu în competiție unul cu celălalt, și asta duce uneori la încăierări frățești cu palme împărțite… tot frățește, dar dacă cineva încearcă să le facă rău lor sau stăpânului lor, strâng imediat rândurile și devin fioros de protectori.

Scarlet Overkill (voce: Sandra Bullock) este prima superticăloasă din lume. E o combinație unică de femeie iute la mânie și vulpiță impecabil de sofisticată. Kevin, Stuart și Bob sunt atrași de capacitatea ei neegalată de a plănui jafuri, și sunt în egală măsură fascinați și terorizați de ea. Scarlet îi angajează pe Minioni să-i fie ajutoare de bază, dându-le o primă misiune: să execute jaful secolului, care îi va purta până la Londra, unde ea ar urma să-și vadă cu ochii visul de-o viață: să devină Regină!

Herb Overkill (voce: Jon Hamm) e soțul lui Scarlet și savant nebun. Pe Herb îl găsești de obicei în laboratorul lui, unde inventează tot felul de gadgeturi și mașinării inspirate din anii ’60. O iubește sincer pe Scarlet, și o sprijină orice ar fi. E faimos atât pentru stilul vestimentar extrem de șic, dar și pentru talentul său de inventator. Herb este în primul rând suporterul necondiționat al soției sale.

Când nu e un tată serios și un soț devotat, Walter Nelson (voce: Michael Keaton) e un jefuitor de bănci de succes. Walter e patriarhul familiei de infractori veseli pe care îi întâlnesc Minionii în drumul lor spre Villain-Con, o convenție secretă din Orlando, unde se întâlnesc annual cei mai mari ticăloși din lume. Dacă ești un Minion care faci autostopul ca să tai țara-n două, el e protectorul perfect pentru tine.

Madge Nelson (voce: Allison Janney) este Bonnie a lui Clyde-Walter, și ne arată că nu e bine să judeci niciodată pe cineva la prima vedere. Madge este partenera vioaie în infracțiuni a lui Nelson, care îi ia sub aripa ei pe autostopiștii Kevin, Stuart și Bob, și îi lasă în compania copiilor săi, Walter Jr. (Michael Beattie), Tina (Katy Mixon) și Binky (Tara Strong).

Professorul Flux (voce: Steve Coogan) a spus demult că timpul e, mă rog, relativ. Când Minionii fac cunoștință cu el la Villain-Con, află că acesta a inventat o mașină a timpului care a adus versiuni din viitor ale lor ca să-l ajute în laborator. Acum, că are mașina (aproape) perfectă a timpului, profesorul este atâtica de aproape să schimbă ceea ce noi considerăm a fi dintotdeauna continuumul spațiu-timp.

Paznicul Turnului (voce: Steve Coogan) este dovada că vârsta nu contează. Când Kevin, Stuart și Bob sunt arestați și condamnați pentru că au intrat prin efracție în Turnul Londrei ca să fure coroana reginei pentru Scarlet, își închipuiau că o să fie floare la ureche să treacă de acest bătrânel tare de urechi și aproape orb. Dar habar nu aveau ei că el îi aștepta de foarte mult timp…

Regina (voce: Jennifer Saunders) conduce Anglia de multe decenii deja în momentul în care Minionii ajung acolo. Va afla ce se întâmplă când un superticălos complotează să-i fure coroana și să o scoată pentru totdeauna din joc.

Naratorul (voce: Geoffrey Rush) e cel care ne va însoți în călătoria lui Kevin, Stuart și Bob, și care ne va povesti cum au ajuns ce sunt azi eroii noștri.

Coffin explică rolul său în crearea unui limbaj pe care să-l înțeleagă oricine, tânăr sau mai puțin tânăr: „Eu fac toate vocile minionilor în film și, de ficare dată când mă blochez într-o secvență sau în vreo scenă, am la îndemână meniurile mele de la restaurantul indian sau chinezesc. Mai știu un pic de spaniolă, italiană, indoneziană sau japoneză. Așa că am toate sursele astea de inspirație la îndemână, și aleg ceva care nu exprimă ceva neapărat prin înțeles, ci prin melodicitatea cuvintelor”.

Meledandri are propria sa teorie când vine vorba de stilul strict secret al regizorului: „Pierre zice că e bâiguială fără sens, dar eu am teoria mea. L-am observat de-a lungul acestor trei filme și încep deja să văd niște tipare. De fapt, eu cred că el e creatorul unui limbaj. El o să nege, dar eu sunt convins că așa e. E un limbaj pe care începem cu toții să-l înțelegem”.

Filme