Netflix
×
Utilizator
×
Comentarii Comentează
  • Horatiucrisan
    pe 13 Iunie 2024 13:38
    Un film despre adolescența, despre descoperirea iubirii, despre maturizare dar și inocenta.
  • Dragos.87
    pe 02 Iunie 2024 01:04
    Atât de profund emoțional cât și nostalgic, povestea cel puțin te acaparează încă din primele minute..Deși e atât de simplist realizat, e pe-atât de melancolic și surpinzător, prin modul de abordare..Are și o coloană sonoră care îți mențin gândurile pe o linie de nostalgie unică, bineînțeles, prima aventură de iubire nu se poate uita niciodată..Recomand mai ales pe timp de noapte..
  • cpoenaru
    pe 27 Iulie 2023 20:16
    Melancolie, emoție și natură fermecătoare. Un tot ce construieste scena pe care se desfăsoara povestea dintre doi adolescenti sositi în vacanță, la o cabana, pe malul Lacului Falcon bântuit de o legendă cu fantome. Pentru cei nostalgici ce doresc să descopere o imagine vintage rezultată din filmarea pe peliculă de 16mm, să-și amintească de fiorii primei iubiri și de vacanțele cu gașca, merită să alocați 1 h si 40 min în sala de cinema.
  • R_Afc
    pe 22 Iulie 2023 17:33
    Lacul șoimului este o producție despre un băiat de 13 ani care se îndrăgostește de o fată de 16 ani, care la rîndul ei este îndrăgostită de un băiat de 19 ani. Atît băiatul, cît și fata vizează pe cineva cu mai multă experiență sexuală. Povestea este banală și previzibilă. Scenariul se concentrează în principal pe flirturile și escapadele a doi adolescenți care se îndrăgostesc pentru prima dată și îi prezintă pe aceștia jucându-se pretinzând că sunt o fantomă.

    Filmat cu 16 mm, culorile calde ale verii strălucesc în împrejurimile naturale, ele transformînd lacul într-un albastru intens și strălucitor, aflat în contrast cu cerul portocaliu. Rezultatele sunt fermecătoare, evocînd sentimentele nostalgice ale unei veri adolescentine în care totul este posibil. Este dezamăgitor faptul că aceste tablouri nu sunt pe măsura unei intrigi interesante.

    Avem un film care îngheață într-o stare de seriozitate, care ajunge să fie la limita umorului involuntar, un fel de parodie a unui film horror. În cazul petrecerii cu foc de tabără de la sfîrșit, Bastien și Chloe încearcă să se facă geloși unul pe celălalt după o ceartă. Întreaga scenă este plasată, ca multe altele de-a lungul filmului, la nivelul unei tragedii cosmice, de unde apare și efectul caraghios al unor scene sumbre vinite de nicăieri, aproape copleșitoare, care învăluie toată atmosfera și ajunge să distrugă viața din descrierea inițial lipsită de griji a vieții emoționale a tinerilor.

    Regizorul ne-a spus că "horrorul nu trebuie să fie un accesoriu, ci să joace un rol cheie în această poveste". Nu i-a ieșit procedeul, elementele sumbre ne-au fost livrate sistematic cu lingurția, dar nu e nicio problemă, poate data viitoare vom face altul mai trainic și mai frumos.

    Lacul șoimului se bazează pe un roman grafic scris de Bastien Vives, dar dacă doriți cu adevărat să luați parte la parcursul unui fir narativ de tipul „coming of age”, vă recomand Poveste despre dragoste şi întuneric de Amos Oz.