Black Panther egalează recordul lui Avatar. Este de cinci săptămâni pe primul loc în box office-ul nord-american

Nici Lara Croft nu a putut să îl învingă la box office pe T’Challa

Pelicula Black Panther se află de cinci săptămâni consecutive în fruntea box office-ului nord-american, un record atins până acum numai de hit-ul lui James Cameron, Avatar.

Potrivit BoxOfficeMojo.com, producția a obținut, în acest sfârșit de săptămână, 27 milioane de dolari și a ajuns la un total de 605 milioane numai în Statele Unite. Internațional, a trecut recent pragul miliardului de dolari și are astfel o cifră a încasărilor mai mare decât cea a lui Captain America: Civil War.

Unul din motivele pentru care Black Panther a atins această sumă – pe lângă succesul uriaș la public și critică – este lipsa unui competitor pe măsură în topul încasărilor. Niciunul dintre filmele lansate în ultimele săptămâni nu s-a dovedit a fi o amenințare pentru locul întâi.

După ce A Wrinkle in Time s-a lansat, week-end-ul trecut (cu 33,1 milioane de dolari, față de cele 40,8 milioane încasate atunci de Black Panther), și a intrat pe locul doi în top, atenția a fost îndreptată către noul film Tomb Raider. Nici Lara Croft nu a putut să îl învingă la box office pe T’Challa, căci a reușit să obțină la debutul din acest sfârșit de săptămână doar 23,5 milioane de dolari încasări.

Filme