Cacadu furios din animaţia Rio cântă cu vocea românului Mihai Gruia Sandu

EXCLUSIVITATE: Faci cunoştinţă cu băiatul rău şi teribil al filmului, Naigel, un papagal cacadu

Unul dintre personajele cu sare şi piper din animaţia Rio este băiatul rău şi teribil al filmului, Nigel, un papagal cacadu care şi-a pierdut strălucirea şi gloria, iar acum e dornic să extermine păsările frumoase. Blu (Jesse Eisenberg), protagonistul, şi superba Jewel (Anne Hathaway) au multe de tras de pe urma lui, într-o aventură care se întinde din Minnesota până la Rio de Janeiro. Animaţia, distribuită în România de Odeon Cineplex, va avea premiera pe 15 aprilie.

În România,  Sandu Mihai Gruia dă glas nesuferitului Naigel, ba - mai mult - dovedeşte că are voce într-o reprezentaţie de zile mari în care fostul superstar, acum doar un "păsăroi furios" îşi prezintă pe linie melodică povestea; a fost un artist de succes până când locul i-a fost luat de un papagal mai colorat.

Vezi ce-i poate... penajul lui Nigel, primul personaj prezentat cu dublaj în română de către Twentieth Century Fox Film Corporation, în exclusivitate pentru cititorii Cinemagia!

Sandu Mihai Gruia spune pentru Cinemagia că linia melodică nu i-a pus probleme, pentru că e foarte muzical şi a avut un compozitor cu care a colaborat foarte bine. Actorul susţine că rolul e foarte bine scris şi că personajul, deşi este un erou negativ, este foarte amuzant - "are foarte multe faţete, e plin de poante". Recită, apoi, în timbrul caracteristic, replica favorită pe care o dă Naigel: e vorba de secvenţa cu maimuţele, pe care le şantajează să păzească jungla. Când una dintre ele înterabă ce le iese lor din afacerea asta, Naigel o înhaţă şi o ridică la înălţime mare, apoi îi dă drumul în gol (vezi scena în posterul din galeria articolului). Când maimuţa strigă "Salvează-mă!", Nigel replică detaşat "Asta vrei, aaa, se poate aranja!".

 

 

Galerie poze
Filme
Persoane