Cele mai bizare trupe de eroi

Fantasy-ul Miss Peregrine's Home for Peculiars, aflat în premieră în cinematografele noastre, bazat pe romanul de debut al lui Ransom Riggs, publicat în 2011, aduce pe marile noastre ecrane o echipă de eroi cu super-puteri. Eroi bizari. „Ciudați”, cum se autodefinesc. Împreună, acești copii și adolescenți vor forma o echipă imbatabilă împotriva fioroșilor „Găunoși”.

Romanul a devenit instantaneu un adevărat succes la nivel mondial și a ajuns în fruntea listei bestseller-urilor The New York Times, unde a rămas ani de zile. Cartea s-a vândut în peste 3,1 milioane de exemplare. Trecem astăzi în revistă alte echipe de eroi bizari.

Pe cine ați mai adăuga în listă?

Copiii domnişoarei Peregrine: Între două lumi

Fiecare copil are o ciudățenie unică, precum levitația, manipularea focului și super-puteri. Abilitățile „Ciudaților” nu sunt nelimitate, iar acești tineri sunt atașați de multe dintre lucrurile de care și noi, cei care nu suntem „Ciudați” suntem atașați. „Ei doar descoperă câteva utilizări creative pentru abilitățile lor în anumite situații”, subliniază producătorul executiv Derek Frey.

„Acești copii ar fi văzuți ca niște nebuni și ar fi persecutați în lumea din afară”, remarcă Eva Green, cea care o întruchipează pe domnișoara Peregrine. „Pe insula îndepărtată unde trăiesc și prosperă, ‘ciudățenia’ lor este celebrată ca fiind ceva special și frumos”. Fiecare copil are o ciudățenie unică, precum levitația, manipularea focului și super-puteri.

Eroina titulară a romanului și a filmului este protectoarea Ciudaților, domnișoara Peregrine. Ciudățenia ei este aceea de a fi o ymbrină, ceea ce înseamnă că poate manipula timpul și poate să ia forma unei păsări.

Domnișoara Peregrine, alături de alte ymbrine, își folosește această abilitate pentru a crea o ‘buclă’ temporală în care ea și copiii trăiesc într-o singură zi care se repeta iar și iar. Astfel, sunt protejați de relele din lumea care există în afara buclei.

Filme
Persoane