Contractele cu actorii vor fi „revizuite” după procesul intentat de Scarlett Johansson, declară Disney

„Vom avea în vedere revizuiri ale contractelor pe care le derulăm, și în final vom lua în considerare asta și pentru contractele viitoare cu actorii”

În contextul unui conflict în instanță dintre Scarlett Johansson, actrița din Black Widow, și Disney, CEO Bob Chapek vorbește despre o revizuire al contractelor, în contextul pandemiei. La conferința Goldman Sachs Communacopia, marți, Chapek nu a vorbit explicit despre Johansson sau despre procesul ei, dar a pomenit în linii mari „contracte de acum trei sau patru ani”, referindu-se la filme lansate în timpul pandemiei.

„Avem contracte gândite în anumite condiții care, în cele din urmă, au rezultat într-un film cu premiera în cu totul alt context, așa că gândim o revizuire a contractelor în derulare, și în cele din urmă vom revizui și contractele viitoare și vom planifica asta și ne vom asigura că prevederile vor fi conținute”, continua Chapek. „Dar, în acest moment, suntem în această poziție în care încercăm să fim corecți cu actorii noștri. Și actorii încearcă să fie corecți cu noi, și încercăm să depășim acest diferend”.

Acțiunea din instanță a actriței, din iulie anul trecut, susține că Disney și-a încălcat contractul atunci când a programat premiera Black Widow pe Disney+, afectând prevederea unei premiere în săli și astfel diminuând încasările actriței care depindeau de box-office. Disney, în schimb, susține că s-a achitat de obligații de vreme ce filmul a rulat în 9000 de săli în Statele Unite și a depășit ca încasări filmele Marvel.

La aceeași conferința, Chapek a susținut că actorii sunt „cea mai importantă valoare a companiei”, dar a apărat politica de remunerare a acestora: „Ca de obicei, îi remunerăm corect, în condițiile contractelor semnate cu noi”, a continuat el.

Filme
Persoane