Creatorul lui Alita: Battle Angel, Yukito Kishiro, spune că este „super onorat” de film

Producţia regizată de Robert Rodriguez transmite foarte bine esenţa seriei manga realizate de artistul japonez

Yukito Kishiro, autorul seriei manga ce a servit drept sursă de inspiraţie în realizarea peliculei Alita: Battle Angel, a dezvăluit într-un interviu acordat CBR.com că este extrem de mândru de faptul că creaţia sa a ajuns să fie subiectul unui film de amploare la Hollywood. Mai ales pentru că, în tinereţe, visa să ajungă un regizor celebru şi să facă filme precum Star Wars.

„Am renunţat la visul meu de a deveni regizor pentru manga. A durat ceva zeci de ani, dar, într-un fel, pot spune că am ajuns totuşi să contribui la realizarea unui film”, a spus el.

„Fanii vechi, care urmăresc de multă vreme franciza, trebuie să ştie că pelicula transmite foarte bine esenţa creaţiei originale. Cred că există multe motive pentru care ar trebui să fim entuziasmaţi şi să fim atenţi la ce o să urmeze. Pentru cei care iau contact pentru prima dată cu această lume, eu sunt ferm convins că filmul a ieşit extraordinar şi că vă va face să vă îndrăgostiţi de această lume”, a subliniat artistul japonez.

Kishiro a ţinut să menţioneze că pasiunea sa pentru artele marţiale a avut o influenţă covârşitoare asupra scenelor de acţiune imaginate pentru seria sa manga: „Cred că artele marţiale nu sunt degeaba numite aşa. Ele chiar sunt o artă - a te mişca cu graţie ţine de acest domeniu. Fiecare scenă trebuie atent coregrafiată şi încerc întotdeauna să menţin un echilibru între partea de forţă brută şi cea estetică, artistică. Însă totul ţine de personaj. De exemplu, când ai un luptător neexperimentat, se va observa cât este de necizelat şi vei obţine o luptă foarte încrâncenată. Un luptător bine antrenat, cu experienţă în artele marţiale, va etala mai mult acea latură graţioasă, armonioasă, a structurii sale”, a explicat el.

Produs de James Cameron şi regizat de Robert Rodriguez, Alita: Battle Angel spune povestea personajului titular, ce se desfăşoară într-o lume cyberpunk plasată în secolul 26. Daisuke Ido (Christoph Waltz), specialist în robotică, găseşte părţi ale unui cyborg pe care îl reface şi îl numeşte Alita, după fiica sa decedată. În timp ce Alita (Rosa Salazar) învață să-și trăiască noua viață pe străzile rău famate ale Orașului de Fier, Ido încearcă să o protejeze de trecutul ei misterios, în timp ce noul ei prieten Hugo (Keean Johnson) o ajută să-și recapete memoria. Dar atunci când forțele mortale și corupte ce conduc orașul vin după Alita, ea descoperă un indiciu din trecutul ei – că are abilități unice de luptă. De stăpânirea acestor abilități ţine salvarea prietenilor, a familiei și a lumii în care a crescut.

Filmul se lansează în cinematografele noastre pe 15 februarie.

Filme
Persoane