Oscar 2019: Iată cele patru categorii la care premiile vor fi anunţate în timpul reclamelor

Ca majoritatea schimbărilor din cadrul galei propuse de Academia Americană de Film, şi această alegere este controversată

Preocupaţi de scăderea constantă a rating-ului galei premiilor Oscar din ultimii ani, realizatorii acesteia au propus pe la jumătatea lui 2018 câteva schimbări. Mai toate au fost controversate.

Momentan, s-a renunţat la introducerea categoriei „Cel mai bun film popular”, dar s-a păstrat prezentarea câştigătorilor unor categorii în timpul reclamelor publicitare, astfel încât transmisiunea evenimentului să se încadreze într-un timp mai scurt – trei ore. Academia Americană de Film a anunţat ieri şi care vor fi categoriile în cauză, scrie Variety.com. Este vorba despre: Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj, Cel mai bun machiaj/hairstyling şi Cel mai bun scurtmetraj live action.

Chiar dacă vor lipsi din transmisiunea live, momentele vor fi editate (scurtate) şi inserate ulterior în program. Premierea câştigătorilor celor patru categorii va putea fi urmărită live online, graţie colaborării cu postul ABC (pe oscar.com şi canalele de socializare ale Academiei).

Cele patru momente de premiere ce vor lipsi din transmiunea televizată a Oscarurior vor viza, în fiecare an, alte branşe.

În mediul online, reacţiile la anunţul de luni al Academiei nu au fost deloc pozitive, mulţi reprezentanţi ai industriei susţinând că măsura arată o lipsă de respect faţă de nominalizaţii categoriilor menţionate. Preşedintele Academiei Americane, John Bailey, a menţionat însă că hotărârea a fost luată în acord cu membrii sindicatelor şi că este necesară din cauza faptului că „în lumea multimedia de astăzi, preferinţele spectatorilor legate de ceea ce vor să vadă la gala premiilor Oscar se schimbă cu repeziciune”.

Premiile Oscar de anul acesta nu vor avea prezentator, însă nominalizările vor fi anunţate live de către actorii Kumail Nanjiani (The Big Short) şi Tracee Ellis Ross (Black-ish). Premianţii anului trecut vor urca pe scenă pentru a anunţa noii câştigători ai statuetelor. Evenimentul va fi transmis la noi de Digi 24 şi FilmNow, pe 25 februarie, de la ora 02:00.

Persoane