Ellen Pompeo critică într-o scrisoare deschisă HFPA, cu o zi înaintea decernării Globurilor de Aur

Nu este niciun ziarist de culoare printre cei 87 de membri

Ellen Pompeo a scris o scrisoare deschisă către Asociația Presei Străine de la Hollywood/Hollywood Foreign Press Association (HFPA) cu o zi înainte de ediția 2021 a Globurilor de Aur, atrăgând atenția asupra lipsei de diversitate de culoare printre membri votanți. „Luați inițiativă, implicați-vă și rezolvați problema”, a scris Ellen Pompeo.

Scrisoarea lui Pompeo acuză HFPA pentru lipsa diversității de rasă a membrilor săi, o critică având de altfel ecouri în întreg Hollywood-ul de când un articol în Los Angeles Times dezvăluia că domeniul nu are niciun ziarist de culoare printre cei 87 de membri.

Globurile de Aur se decernează în noaptea de duminică, 28 februarie, spre luni, 1 martie.

În timp ce HFPA a răspus reacției că „va lucra pentru implementarea imediată a unui plan” pentru a aduce diversitate rasială, fără o acțiune concretă până la această dată, actrița din Grey's Anatomy a propus propria soluție și a cerut ajutorul „Hollywood-ului alb”.

„Vreau să îi rog frumos, pe toți colegii mei albi din domeniu, un domeniu pe care îl îndrăgim și care ne-a adus privilegii enorme... să intervină, să se implice și rezolve problema”, a scris în scrisoare. „Hai să arătăm colegilor noștri de culoare că ne pasă și suntem dispuși să lucrăm pentru a îndrepta greșelile noastre. Acum nu este momentul să rămânem tăcuți. Trebuie să acționăm pentru a putea reuși...”

Pompeo este una dintre numeroasele figuri publice care pun sub semnul întrebării lipsa membrilor de culoare din HFPA. Sterling K. Brown, Kerry Washington, Jurnee Smollett, Amy Schumer și Dakota Johnson au distribuit cu toții o postare Time's Up la adresa HFPA.

Anul acesta, gala Golden Globes va avea loc în noaptea de duminică spre luni, în două locații diferite din Statele Unite.

Favoriții Globurilor de Aur

Primele două producții din topul favoriților la categoria „Cel mai bun film muzical sau de comedie” sunt Hamilton și Borat Subsequent Moviefilm. La categoria „Cea mai bună dramă”, cele mai mari șanse revin filmelor The Trial of the Chicago 7 și Nomadland. Cele două producții sunt în top trei favorite și la categoria Celui mai bun scenariu, unde luptă pentru premiu cu Promising Young Woman și Nomadland. 

Drama biografică Mank are șanse la câteva premii din cele șase nominalizări - Cel mai bun actor într-o dramă (Gary Oldman), Cea mai bună dramă, Cea mai bună actriță într-un rol secundar (Amanda Seyfried), Cel mai bun scenariu, Cel mai bun regizor și Cea mai bună coloană sonoră. Filmul este despre scenaristul Herman J. Mankiewicz și contribuția sa în capodopera Citizen Kane, regizată de David Fincher după un scenariu al răposatului său tată, Jack Fincher.

Chadwick Boseman, pentru prima oară nominalizat la Golden Globes, are șanse foarte mari să câștige post-mortem premiul pentru Cel mai bun actor într-o dramă, pentru prestația sa în Ma Rainey's Black Bottom. 

Filme
Persoane