Netflix
×
Utilizator
×

Julianne Moore nu ar accepta în prezent rolul lesbienei din filmul Kids Are All Right

Filmul a fost un succes nu doar la box office - a avut patru nominalizări la Oscar, pentru categoriile Cel mai bun film, Cea mai bună actriță, Cel mai bun actor în rol secundar și Cel mai bun scenariu.

Comedia The Kids Are All Right, regizată de Lisa Cholodenko, aniversează zece ani de la lansare. Filmul a fost un succes în 2010 la Festivalul de Film Sundance, când a fost cumpărat de Focus Features pentru patru milioane de dolari. Costurile de producție s-au ridicat la aceeași sumă, iar încasările au ajuns la 34 de milioane de dolari.

Deși succesul The Kids Are All Right a fost un moment important în cinematografia queer, lansarea sa nu a fost lipsită de controverse. Filmul a fost criticat pentru faptul că a prezentat povestea unui cuplu de lesbiene, dintre care una (Julianne Moore) are o aventură cu un bărbat (Mark Ruffalo). Și faptul că au fost alese actrițele heterosexuale Julianne Moore și Annette Bening pentru a interpreta roluri gay a provocat critici.

Julianne Moore și regizoarea Lisa Cholodenko au analizat în prezent, în cadrul unui interviu pentru Variety, motivele pentru care filmul a întâmpinat reacții negative.

„Înțeleg de ce oamenii au avut o problemă cu faptul că o lesbiană are o aventură cu donatorul de spermă. Pe de altă parte, cred că personajul Jules este cineva care poate fi descris ca fiind foarte fluid în ceea ce privește sexualitatea și personalitatea. Plutea, în sensul întregii identități - ca femeie, ca persoană sau în carieră”, a declarat Julianne Moore despre personajul pe care l-a interpretat în urmă cu zece ani.

Dacă are argumente pentru faptul că personajul său are o aventură cu un bărbat, actrița înțelege de ce a fost criticată decizia ca o actriță straight să interpreteze rolul unei lesbiene. „M-am gândit mult la asta. Iată-ne în acest film despre o familie queer, iar toți actorii principali sunt straight. Privesc în urmă și reacția mea este 'Ouch'”, a declarat Julianne.

„Nu știu dacă am fi făcut asta în prezent, nu știu dacă ne-am fi simțit confortabil. Trebuie să oferim o reprezentare reală oamenilor, dar sunt recunoascătoare pentru toate experiențele pe care le-am avut ca actriță, pentru că meseria mea este de a comunica lumii experiențe universale”, a mai spus Moore.

Lisa Cholodenko, regizoare și scenaristă lesbiană ce promovează prin filmele sale teme ale comunității LGBTQIA+, a declarat în același interviu că i se pare „foarte interesantă” polemica pe tema actorilor straight care au interpretat roluri gay în filmul său.

„Când le-am ales pe Julianne și Annette, am simțit cu adevărat că ele pot transmite mesajul unor personaje gay. Nu mi s-a părut nimic fals. Nu am avut senzația aceea că îmbrac pe cineva într-un costum nepotrivit și îl pun să defileze”, a declarat Cholodenko.

„Cred că este la latitudinea regizorului cine este cel mai potrivit pentru acel rol. Deși vreau să promovez situațiile în care persoane gay reprezintă persoane gay, trans și tot restul, există totuși și o perspectivă comercială”, spune Cholodenko.

Filme
Persoane