Premierele săptămânii 15-21 martie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Jumătatea lunii martie vine cu cinci noi premiere pe marile ecrane, acest sfârşit de săptămână fiind în acelaşi timp emblematic pentru spiritul nehollywoodian al întregii luni: cele cinci filme din program nu au nicio legătură cu Statele Unite, venind ori din Europa, ori din America de Sud. Iată mai jos recomandările noastre.

Weekend-ul oferă şi cea mai nouă ediţie a festivalului de film documentar One World Romania, ce va avea loc între 15 şi 24 martie. Amatorii de documentar vor avea acces la o excelentă şi variată selecţie de documentare, genul cinematografic care ne conectează eficient la realitatea unor lumi inaccesibile.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Touch Me Not
Un film care pe noi ne-a cucerit încă dinainte de premiera sa mondială din competiţia festivalului de la Berlin, unde a reuşit să câştige al doilea Urs de Aur al României, după Poziţia copilului. Este un film dificil, care necesită bunăvoinţă şi deschidere din partea spectatorilor, putând să le provoace acestora nevoia de a-şi recalibra poziţia legată de sex, frumuseţe, comunicare, intimitate. Povestea începe cu Laura (Laura Benson), o actriţă între două vârste care face terapie pentru a-şi vindeca teama de intimitate, şi va ajunge curând la alte personaje insolite, inclusiv regizoarea Adina Pintilie. Touch Me Not este şi o ocazie de a evalua talentul românilor de a avea o părere despre un act artistic fără a-l fi consumat de fapt: cu greu găseşti un film care să ne facă mai uşor să ne mărturisim preconcepţiile şi prejudecăţile.

Cronica noastră, publicată înainte de câştigarea Ursului de Aur, aici.

The Queen's Corgi/Corgi, Cățeii reginei
Această animaţie belgiană se adresează celor mai mici dintre spectatori, atrăgându-i în aventura lui Rex, corgi-ul reginei Angliei. După ce acesta provoacă dezastre în lanţ în palatul regal, în urma unui concurs de împrejurări ajunge într-un adăpost de animale, unde soarta sa va fi dominată de incertitudine. Un conflict între ceilalţi locatari ai adăpostului şi primii fiori ai dragostei îl vor face pe Rex să-şi reevalueze priorităţile, să-şi ia adio de la trecutul său confortabil din palat şi să-şi facă un nou loc în lume. Animaţia este lansată în România în format 3D, exclusiv în variantă dublată.

Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu?/Cu ce ți-am mai greșit noi, Doamne?
Obsesia prezentului pentru corectitudinea politică este în centrul atenţiei în această comedie franceză, continuarea succesului de casă din 2014. Soţii Verneuil (Christian Clavier, Chantal Lauby) au parte de o provocare ieşită din comun atunci când, la o masă în familie, află că cei patru gineri ai lor au decis să emigreze ba în China, ba în India. Evident, luându-şi consoartele, adică pe fiicele lui Claude şi Mary, cu ei! După promisiunea că nu vor mai aluneca pe panta incorectitudinii politice, protagoniştii de vârsta a treia se vor trezi lipsiţi de argumente valide atunci când vor încerca să împiedice destrămarea familiei. Şi totuşi, poţi sacrifica unitatea familiei pe altarul corectitudinii politice? Evident că nu...

Mai multe despre film, aici.

Pájaros de verano/Păsări călătoare
După un circuit festivalier plin de premii, acest film columbian ne atrage în lumea sa exotică şi în turbulenţii ani '70, când populaţia băştinaşă din Columbia a început să se implice în traficul de droguri, descoperind fascinaţia turiştilor americani pentru marijuana. În centrul atenţiei este familia lui Rapayet (José Acosta), care va ajunge să-şi sacrifice tradiţiile, valorile din străbuni şi legăturile familiale pe altarul lăcomiei şi al averilor obţinute uşor din traficul cu marijuana. Doar că lucrurile nu vor întârzia să se complice, iar membrii familiei se vor trezi curând în pericol...

Detalii despre film, aici.

Tot weekend-ul acesta se lansează comedia românească Faci sau taci. Mai multe informaţii la pagina filmului de pe site.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Filme