The Lion King este cea mai scumpă dintre relansările animațiilor clasice Disney

Filmul se lansează din 19 iulie și în cinematografele noastre

Una dintre cele mai îndrăgite povești animate Disney, The Lion King s-a întors în cinematografe într-o versiune ce lasă în urmă animația clasică și arată cât de departe a ajuns domeniul efectelor vizuale (este cel mai aplaudată calitate a filmului). Însă tocmai aceste efecte vizuale de ultimă generație au ridicat nota de plată a producției – a ajuns să fie cea mai scumpă din seria de relansări live action a animațiilor clasice Disney (un live action alcătuit practic din imagini fotorealiste cu ajutorul CGI-ului).

Potrivit screenrant.com, bugetul filmului s-a ridicat la aproximativ 260 milioane de dolari. Drept comparație, Aladdin, lansat anul acesta, a costat 183 milioane de dolari, The Junge Book (2016) a ajuns la 177 milioane, iar Dumbo la 170 milioane de dolari. Doar Beauty and the Beast, cu un buget între 160 și 255 milioane de dolari, a fost aproape de suma necesară pentru noua animație semnată de Jon Favreau (care a stat și la cârma lui The Jungle Book).

Noul The Lion King s-a lansat deja pe piețele internaționale și urmează să debuteze în acest week-end și în cinematografele americane, unde analiștii se așteaptă la încasări de aproximativ 150 milioane de dolari. Filmul are nevoie de cel puțin 520 mlioane de dolari încasări internaționale pentru a-și recupera cheltuielile și cu promovarea, însă realizatorii speră să depășească și cele 900 milioane la care a ajuns Aladdin, ținând cot de popularitatea și mai mare a acestui titlu din catalogul mărcilor Disney.

Filmul se va lansa din 19 iulie și în cinematografele noastre.

Filme
Persoane