Thriller-ul horror Get Out a fost încadrat la „comedie” pentru Globurile de Aur

Succesul la critică şi box office a transformat filmul într-unul din titlurile favorite la marile premii

Una dintre surprizele cinematografice plăcute ale lui 2017, filmul lui Jordan Peele, Get Out, a fost încadrat în categoria „comedie sau musical” a ediţiei de anul viitor a Globurilor de Aur. Informaţia a venit chiar de la unul dintre membrii Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood, redactorul secţiunii de premii a Variety.com, Kristopher Tapley.

„Membrii APSH s-au întâlnit azi pentru a stabili care sunt titlurile ce vor intra la fiecare categorie. Get Out a fost în cel mai mare pericol de a fi exclus, însă chiar dacă au existat unele obiecţii, filmul a fost inclus la comedie”, a scris ieri acesta pe contul său de Twittter. 

Nu este pentru prima dată când secţiunea „Cel mai bun film comedie sau musical” are parte de o încadrare la limită. În 2015, The Martian – nu tocmai o dramă, dar nici o comedie în sensul clasic (şi cu siguranţă nu un musical) – a câştigat chiar Globul de Aur al acestei categorii. Poate că această nouă controversă pe tema catalogării lui Get Out va convinge organizatorii premiilor industriei că este nevoie de o nouă abordare în stabilirea categoriilor.

Get Out a avut încasări internaţionale de 253,4 milioane de dolari la un buget de numai 4,5 milioane de dolari. Filmul a fost aclamat la  Sundance, iar succesul la critică şi la box office l-a făcut unul din titlurile favorite la marile premii. 

Filme
Persoane