Top 10 Cei mai puternici oameni din industria de divertisment

Locul 1. Robert A. Iger - Preşedinte/CEO Walt Disney Co.

Pe durata mandatului său, capitalizarea de piață Disney a crescut de la 46 miliarde dolari la 165 miliarde dolari. Cifra de afaceri pentru anul fiscal 2016 a crescut cu 6%, ajungând la o valoare record de 55,6 miliarde de dolari, iar profitul a crescut cu 12%, la un nivel record de 9,4 miliarde de dolari.

Datorită Marvel, Lucasfilm și Pixar, toate achizițiile lui Iger, compania a lansat filmele de pe primele cinci locuri la box office-ul mondial din 2016 și în prezent conduce topurile din 2017, cu „Frumoasa şi bestia” care urcă la 1,29 miliarde de dolari.

În întreaga lume, parcurile Disney au continuat să se extindă. Noul Disneyland din Shanghai, care s-a lansat în luna iunie, a atras 11 milioane de vizitatori în primul an, iar o nouă extindere, Toy Story Land, este programată să se deschidă în 2018, în timp ce în Orlando, Florida, şi-a deschis ușile Pandora – The World of Avatar.

Consiliul de administrație Disney i-a prelungit în martie contractul până în 2 iulie 2019, în timp ce vânătoarea pentru un succesor continuă. Dar nu este totul roz pentru Iger, în vârstă de 66 de ani: ABC ocupă locul patru în rândul adulților de la 18 la 49 de ani, iar ESPN, care a pierdut 10 milioane de abonați în ultimii cinci ani, continuă să tragă în jos prețul acțiunilor.

Marea lovitură: Succesul global la box-office de 7,6 miliarde de dolari în 2016.

Marele pariu: Se bazează pe întregul său portofoliu – canale, entități digitale, parcuri – pentru a asigura relansarea cu succes a lui American Idol.

Filme
Persoane