Top 10 Cei mai puternici oameni din industria de divertisment

Locul 3. Steve Burke, CEO NBC Universal şi vice-preşedinte executiv senior Comcast Corp.

Pe partea de film, în 2016, NBCUniversal a achiziționat DreamWorks Animation de la Jeffrey Katzenberg pentru 3,8 miliarde de dolari – aducând francize precum „Cum să-ți dresezi dragonul” și „Madagascar” și a dublat potențialul de producție de animație la patru filme pe an.

Compania a plătit, de asemenea, 2,3 miliarde de dolari pentru restul de acțiuni de la Universal Studios Japan din Osaka (cifra de afaceri globală a parcului tematic a crescut cu 9% în primul trimestru, până la 1,2 miliarde de dolari), iar un alt parc va fi deschis în Shanghai în 2020.

Cel mai bun sfat de afaceri pe care Burke l-a primit vreodată, a spus el, a venit de la tatăl său, care a condus ABC înainte să fie vândută lui Disney (imaginea lui Dan Burke încă mai este atârnată pe perete la sediul ABC din New York). „Mi-a spus odată: Angjează oameni care se comportă ca proprietarii, nu ca nişte chiriaşi. Un proprietar repară fisurile din perete”, spune Burke.

Marea lovitură: Rețeaua de televiziune nu este singura posesie a companiei înfloritoare: Universal Pictures are cea mai bună serie de trei ani consecutivi din istoria de 102 de ani a studioului, datorită blockbusterelor în franciză precum „Fate of the Furious/Furios şi Iute 8”, „Minionii” și „Jurassic World”.

Filme
Persoane