Netflix
×
Utilizator
×

Topul monştrilor din franciza „Mumia”

Răii reîncarnați din franciza „Mumia” s-au prezentat în diferite forme de-a lungul anilor – unele înfricoșătoare, unele amuzante, altele puțin din amândouă, altele nicicum. Iată clasamentul lor, realizat de publicaţia Film School Rejects.

Dacă am învățat un lucru din filmele de groază vizionate, este acela că acești monștri nu rămân morți prea multă vreme. Iar asta este valabil mai ales dacă sunt hit-uri la box-office. De la înființarea ei în 1932, franciza „Mumia” s-a întors din sarcofag la fiecare două decenii și a reușit să fie oarecum de succes. Filmul original, inspirat de mediatizata deschidere a mormântului lui Tutankhamun în 1922 și de legendarul blestem din jurul lui, s-a concentrat în principal pe horror, suspans, misticism egiptean și iubiri blestemate, scrie FSR.

Cu toate acestea, în filmele ulterioare, franciza s-a îndepărtat de rădăcinile ei înfricoşătoare pentru a integra elemente ale filmelor de acțiune și de aventuri. În 1999, franciza a fost reînviată ca mare blockbuster de divertisment, cu Brendan Fraser. A dat naştere la două sequeluri şi un serial spin. Acum seria e prezentă pe marile ecrane cu un nou remake, chiar mai mare decât ultimul. Acesta va inaugura Universul Întunecat, care va include toți monștrii iconici de la Universal, pe care îi cunoaștem și îi iubim şi care se vor întoarce din morminte pentru a împărtăși o lume cufundată în fenomene înfricoşătoare. La fel ca Universul DC Extins, doar că mai întunecat.

Cu atât de multe filme și atât de multe interpretări ale Mumiei în decursul anilor, este un moment bun să privim înapoi la monstruozități și să le clasificăm de la cel mai bun la cel mai rău; de la Boris Karloff la Sofia Boutella în noul film și tot ce se află între ei.

11. Jet Li în „Mumia: Mormântul Împăratului Dragon” (2008)

Să-l scoatem mai întâi pe cel mai rău. După aceea, ne putem întoarce la cei buni. Regizat de Rob Cohen, „Mumia: Mormântul Împăratului Dragon” a încheiat cu trilogia remake a anilor 2000, în care Stephen Sommers a regizat primele două filme (cu adevărat bune).

Pentru unii, filmul oferă o distracție nemaipomenită, dar nu este unul dintre punctele tari ale francizei și ne oprim aici. Jet Li îl joacă pe împăratul mumificat, Han, iar Fraser se întoarce să încaseze banii.

În ceea ce privește designul mumiei, ei bine, chiar și pentru o trilogie care nu a impresionat publicul cu utilizarea imaginilor generate pe computer, este lipsit de amploare.

Filme
Persoane