Topul monştrilor din franciza „Mumia”

9. Eddie Parker în „Abbott and Costello Meet the Mummy” (1955)

Indiferent cât de terifiante au fost personajele negative pentru public în timpul lansărilor originale pe ecranul de argint, Monştrii Universal sunt destul de prostuţi. Revoluţionari? Absolut. Dar numai buni pentru parodiat. Bud Abbott și Lou Costello erau maeştri când venea vorba de arta parodiei, iar în aventurile lor la Universal i-au văzut pe Frankenstein, Omul Invizibil și pe Dr. Jekyll și pe Mr. Hyde şi mulţi alţii.

„Abbott and Costello Meet the Mummy” a marcat confruntarea finală a duo-ului de comedie cu un monstru din canonul Universal și până la acel moment seria își continuase cursul. Nu este un film rău în nici un fel – se râde frecvent pentru că este amuzant – dar este pe departe cel mai neinspirat film din gama MonştrilorUniversal. Și asta este valabil şi pentru designul mumiei, care arată ca un tip bandajat, de parcă ar fi în spital după un accident.

Sigur, „Abbot and Costello Meet the Mummy” nu trebuie să ne impresioneze cu monștrii memorabili. La urma urmei, este o comedie fără pretenţii.

Filme
Persoane