Netflix
×
Utilizator
×

Totul despre controversata scenă a Aryei Stark cu Gendry din episodul 2 al finalei Game of Thrones

Atenție, articolul conține spoilere majore

Pe 22 aprilie s-a difuzat pe HBO și HBO Go cel de-al doilea sezon al serialului fantasy Urzeala Tronurilor, iar un interviu cu Maisie Williams - protagonista unuia dintre cele mai neașteptate secvențe din acest episod - dezvăluie că despre scenă actrița a crezut inițial că e o farsă a scenariștilor sau a prietenei Sophie Turner, care a citit scenariul mai repede. Atenție, urmează spoilere.

Înainte să înceapă filmările pentru utimul sezon, actrițele din Urzeala Tronurilor au primit scenariul, iar Sophie Turner l-a citit cu viteza luminii. Atunci când a ajuns la episodul 2 din acest sezon (cu numărul 8), episod care s-a difuzat pe 22 aprilie, în care Arya Stark face dragoste pentru prima oară, a sunat-o imediat pe prietena ei, Maisie Williams. „Am sunat-o pe Maisie și am întrebat-o: Ai citit? și mi-a răspuns: Sunt la mijlocul episodului 1”, la care am răspuns: Scena asta, pagina asta, te rog citește! E grozav!”.

Williams confirmă: „Sophie a spus: orice ai face, sari la episodul acesta, la scena aceasta”. Așa că am citit și, practic, asta e ceea ce am știut despre întregul sezon”. Williams a bănuit mai întâi că scena dintre Arya și chipeșul ei tovarăș de drum, Gendry (Joe Dempsie), a fost de fapt o glumă.

„Momentul cu Gendry a însemnat că, măcar pentru o noapte, Arya și-a recăpătat latura umană”...

Producătorii David Benioff și Dan Weiss obișnuiau să mai trimită, în glumă, scenarii fictive actorilor (cum, de pildă, i-au trimis lui Kit Harington scenariul unei scene în care Jon Snow este desfigurat). „Prima dată am crezut că e o glumă”, relata Maisie Williams, dar producătorii au insistat: „Nu, anul acesta n-am glumit”. Așadar, Maisie Williams a acceptat că Arya urma să facă dragoste cu Gendry cu o zi înainte de bătălia împotriva armatei Umblătorilor Albi. „Chiar voi face asta. Când trebuie să o filmez? Trebuie să merg la sală. Să fac mai multe lucruri”, a relatat actrița că și-ar fi spus.

Exista totuși un punct sensibil care cerea un răspuns: urma Arya să apară goală în fața camerei? Mai mulți membri ai distribuției au apărut dezbrăcați, lucru care făcea parte din contractul lor, cel puțin din momentul în care împlineau 18 ani. Pentru Maisie Williams, care e în distribuția serialului de la 11 ani, nuditatea era o opțiune, nu o obligație, așa cum producătorii au subliniat. Și actrița, acum la 22 de ani, a ales: „Am preferat discreția. Pentru personajul Aryei nu e important să strălucească. Mai ales că ceilalți au făcut-o….”

Așa că, atunci când i s-a cerut lui Maisie să fie pe jumătate dezbrăcată pe platou, actrița s- a simțit stânjenită, scrie publicația IndieWire: „La început, lumea mă trata cu respect” și continuă „nimeni nu vrea să privească ceva ce nu ar trebui să vadă, însă asta îmi dădea senzația că arăt groaznic și că de asta oamenii se uită în altă parte. Preferi ca oamenii să se poarte normal”. Williams continuă: „Scena a fost filmată pe fugă. Regia scenei a fost semnată de David Nutter, care oricum vorbește repede. Până la final ne grăbeam să terminăm scena și David spune: „Ok, veniți și faceți asta și asta, și îți dai jos partea de sus” și apoi a ieșit”.

Joe Dempsie a sugerat că momentul a fost incomod și pentru el, care o cunoaște pe Williams de când ea era copil, fiind mai tânără cu zece ani. „Evident e ciudat, o știu de pe când avea 11, 12 ani”, relatează actorul în vârstă de 31 de ani. Totuși, nu vreau să o iau de sus – e o femeie de 20 de ani. Așa că da, a fost bine”.

Totuși, Williams relatează că povestea ei de dragoste marchează un moment interesant pentru personajul Aryei. An după an, singura preocupare a Aryei a fost supraviețuirea, pregătirea de luptă și răzbunarea. Momentul cu Gendry a însemnat că, măcar o noapte, Arya și-a recăpătat latura umană. „Este interesant deoarece, pentru Arya, e o relație foarte umană”, spune Williams. Este un lucru pe care ea l-a evitat, o emoție care niciodată nu a cucerit-o. Producătorii spuneau: „E sfârșitul lumii, ce altceva ați vrea ea să facă? Acesta e momentul în care Arya spune ”Nu azi”, referindu-se la șansa mică de a supraviețui bătăliei. Probabil mâine voi muri, vreau să știu cum e înainte să mor”. E interesant să o vedem pe Arya mai umană, vorbind omenește despre lucrurile care sperie.

Urmărește sezonul final al serialului Game of Thrones pe HBO GO!

Filme
Persoane