DiCaprio face echipă cu Del Toro pentru un remake al peliculei noir Nightmare Alley

Guillermo del Toro va regiza pelicula şi se va ocupa şi de o parte a scenariului

După trei ani de pauză de la rolul central din The Revenant, pentru care a fost recompensat cu primul Oscar din carieră, Leonardo DiCaprio va putea fi văzut anul acesta în Once Upon A Time in Hollywood, filmul lui Quentin Tarantino, ce va fi lansat la noi pe 9 august. Starul are însă aliniate mai multe proiecte, la care s-a adăugat recent şi Nightmare Alley, un remake ce îl va avea în scaunul regizoral pe Guillermo del Toro.

Potrivit Variety.com, DiCaprio se află acum în negocieri pentru rolul central din Nightmare Alley, pentru care Del Toro a lucrat şi la scenariu, alături de Kim Morgan. Filmul va avea la bază romanul lui William Lindsay Gresham din 1946, ce a fost adaptat un an mai târziu, cu Tyrone Power în rol principal, şi a devenit un titlu de referinţă în categoria filmelor noir.

Romanul spune povestea unui escroc cu ambiţii mari, care se inspiră din practicile colegilor din trupa de carnaval ambulat pentru a stoarce de bani clienţii bogaţi. Devine mentalist şi spiritist, însă o „fantomă” a propriului trecut îl bântuie şi îi face tot mai dificil drumul spre succes.

Ultimul film regizat de Guillermo del Toro a fost The Shape of Water, pentru care a primit şi premiul Oscar. Tot el va sta şi la cârma lui Pinocchio, o versiune mai sumbră asupra poveştii lui Carlo Collodi, ce a fost anunţată pentru 2021.  

Filme
Persoane