Zack Snyder se întoarce la rădăcinile zombie cu un film exploziv. Trailerul e dovada!

Cu Dave Bautista, Army of the Dead urmărește un grup de mercenari care pun la cale un mare jaf la un cazinou din Las Vegas în timpul unei epidemii zombie

Trailerul pentru Army of the Dead al lui Zack Snyder a fost joi dat publicității, cu anunțarea datei de premieră pe Netflix, anume 21 mai anul acesta. Justice League nu este - așadar - singura producție semnată de Zack Snyder care apare pe streaming în 2021. Regizorul se întoarce la rădăcinile zombie cu un film de acțiune exploziv.

Înainte ca numele lui Zack Snyder să devină un sinonim pentru clasicele DC Comics, acesta era un tânăr regizor, unul căruia i se dăduse ocazia să facă un remake pentru clasicul lui George A. Romero din 1978 Dawn of the Dead pentru debutul său regizoral. Snyder a reușit să demareze proiectul. Filmul Dawn of the Dead din 2004, cu scenariul semnat de James Gunn și cu actorii Sarah Polley și Ving Rhames în rolurile principale, a fost un succes comercial și de critică, având încasări de peste 100 milioane de dolari la box-office-ul global, cu un buget oficial de 26 de milioane de dolari, scrie IndieWire.

„Este un film cu zombie și despre un jaf făcut la maxim”

Succesul primului lungmetraj i-a deschis uși regizoraului, așa că a urmat o producție și mai mare: 300, produs de Warner Bros. La 17 ani după Dawn of the Dead, Snyder se întoarce la genul zombie pentru un film exploziv de acțiune care combină genul zombie cu genul filmelor despre jafuri celebre: Army of the Dead, ce se anunță deja ca unul dintre filmele verii.

Cu Dave Bautista, Army of the Dead urmărește un grup de mercenari care pun la cale un mare jaf la un cazinou din Las Vegas în timpul unei epidemii zombie. În rolurile secundare apar Theo Rossi, Tig Notaro, Garret Dillahunt, Raul Castillo, Omari Hardwick, Hiroyuki Sanada, Matthias Schweighofer, Ella Purnell și Ana la Reguera.

Army of the Dead a avut o fază de stagnare la Warner Bros. timp de peste 10 ani înainte ca Netflix să intervină, achiziționând drepturile și ducând filmul în faza de producție

„Este un film cu zombie și despre un jaf făcut la maxim, deci este un film gen-pe-gen într-un mod grozav”, relata Snyder pentru Entertainment Weekly, anul acesta. „Așadar, dacă ceea ce căutați este un haos cu zombie, asta veți primi, sută la sută. Dar veți mai primi și aceste personaje extraordinare aflate într-o călătorie fantastică. Va surprinde publicul prin faptul că aceste persoane au multă căldură și emoții adevărate...”

Army of the Dead a avut o fază de stagnare la Warner Bros. timp de peste 10 ani înainte ca Netflix să intervină, achiziționând drepturile și ducând filmul în faza de producție. Action-ul horror reprezintă, de asemenea, primul film al lui Snyder făcut în afara Warner Bros., de la 300 încoace.

„Warner Bros. nu ar fi acceptat să cheltuiască acești bani pe un film cu zombie”, relata Snyder pentru Entertainment Weekly, sau „nu ar fi luat-o în serios. Întotdeauna spuneam: Uitați și voi, e vorba de mai mult decât un film cu zombie”, însă lucrurile au stagnat. În schimb, Netflix a apreciat atât de mult ideea lui Snyder încât a extins Army of the Dead până la a face o întreagă serie. Serviciul de streaming a comandat un prequel animat, de patru ore, care explorează originile bolii care a creat epidemia de zombie. Snyder a schițat el însuși ideea pentru prequel-ul animat. 

Filme
Persoane