Daenerys devine „Regina nebună”? Creatorii serialului Game of Thrones, învinovățiți de fani

Fără să mai aibă drept suport cărțile lui George R. R. Martin, showrunnerii David Benioff și D.B Weiss au ratat scenariul ultimului sezon, cred fanii serialului

Fanii ultra popularului serial HBO Urzela tronurilor au fost dezamăgiți după evenimentele din cel de-al cincilea episod al sezonului final, după ce „Mama dragonilor”, Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), acționează contrar „arcului personajului” construit cu minuțiozitate de cărți și de sezoanele anterioare. Atenție, urmează spoilere majore.

Bătălia de la Winterfell a uimit prin desfășurarea de forțe, verocitatea morților-vii, în fața cărora orice strategie militară era de prisos, prin pierderea câtorva personaje importante, ce s-au sacrificat eroic,  lupta cu dragoni și prin victoria asupra Umblătorilor Albi. Ampla vărsare de sânge a fost pe gustul fanilor tot mai greu de mulţumit. Însă penultimul episod a fost sub aşteptări, rezultă din comentariile făcute pe rețelele de socializare.

Mai multe personaje au un sfârşit brutal atunci când Debarcaderul Regelui a ars din temelii în penultimul episod

În episodul cu numărul 5, difuzat pe 13 mai, am putut vedea cum Daenerys Targaryen a ars din temelii Debarcaderul Regelui, incinerând mii de bărbaţi, femei şi copii, deşi cetatea i se predase ei şi armatelor ei. Pe Twitter, un spectator dezamăgit scria: „Cum a devenit Daenerys regina nebună într-un singur episod? Opusul a tot ceea ce a fost de la început. De la scenariu şi până la evoluţia bruscă a personajelor sezonul este un dezastru. Personajele şi fanii merită mai mult..." Un altul nota pe aceeași rețea de socializare: „Scenariul GoT o face pe Daenerys o regină atât de nebună încât e greu de privit”. Alţi spectatori s-au arătat dezamăgiţi că scenariul o împinge pe Daenerys pe urmele tatălui său defunct, imprevizibilul Aerys II Targaryen, supranumit „Regele nebun”.

Degetele acuzatoare se îndreaptă către producătorii serialului, David Benioff şi D.B. Weiss.

Nici al patrulea episod al sezonului 8, intitulat „The Last of the Starks”, nu a fost apreciat, iar acest lucru se poate observa în notele primite de acesta pe site-urile RottenTomatoes.com, dar şi pe IMDB.com. Pe site-ul IMDB, episodul 4 are cea mai mică notă de la începutul difuzării serialului. Comentariile au vizat scenariul forţat. 

În episodul 4 vedeam nave și armate îndreptându-se către Debarcaderul Regelui, pentru o nouă confruntare armată, de data aceasta între Daenerys, Jon și famiia Stark cu Cersei Lannister și armata ei.

În teaserul video de promovare a celui de-al patrulea episod, pe fundalul sonor care crește în intensitate, Daenerys pregătea scena pentru un război crud și sângeros. Promițând că îl va câștiga războiul, ea declara, referindu-se la Cersei: „O vom smulge, cu tulpină și cu rădăcină”.

Mai există speranță...

Interesant este de menționat că în cadrul interviului realizat de Cinemagia la Londra cu actrița Emilia Clarke, aceasta își susține personajul. Iată cum a sunat întrebarea adresată actriței și răspunsul integral al acesteia. Interviul integral se poate citi aici.

De-a lungul anilor, Daenerys Targaryen a făcut şi câteva lucruri groaznice. Ar putea ajunge eroul negativ al serialului?

Emilia Clarke: Nu... Această idee nu o pot concepe. Serialul a conturat personaje bune şi rele, drepte şi nedrepte, malefice şi non-malefice. Multe personaje fac lucruri cu care nu suntem de acord, şi ne vine să spunem „Ce...? Cum e posibil?” şi nu înţelegem de ce. Şi acest lucru va continua pentru toate personajele. Vor face câte ceva cu care nu suntem de acord, şi apoi vor continua cu lucruri care ne plac. Bune sau rele. Dar aşa este serialul.

Urmărește finala Game of Thrones pe HBO GO!

Filme
Persoane