Iată ce parteneră va avea Harrison Ford în cel de-al cincilea film din seria Indiana Jones!

Phoebe Waller-Bridge joacă în Indiana Jones 5 în rolul principal, alături de Harrison Ford

Țineți-vă bine! Autoarea succeselor Fleabag și Killing Eve vine pe ecrane împreună cu arheologul preferat al cinefililor, scrie Indiewire.

Phoebe Waller-Bridge va juca, așadar, alături de Harrison Ford, care se întoarce pe ecrane pentru rolul titular, cel al aventurosului arheolog, în cel de-al cincilea film din seria Indiana Jones. Nu este prima oară când creatoarea Fleabag și Killing Eve își va lăsa amprenta pe o celebră serie de filme, după ce cândva dăduse vocea unui droid în Solo: A Star Wars Story.

Numai că, de data aceasta, cinefilii o vor vedea la față. James Mangold preia comanda de la Steven Spielberg, cel care a semnat regia tuturor celor patru filme anterioare și care va rămâne implicat în proiect în calitate de producător. Coordonatoarea LucasFilm Kathleen Kennedy, alături de Frank Marshall și Simon Emanuel vor semna producția. John Williams, care a contribuit la fiecare parte cu coloana sonoră a seriei de filme inclusiv tema muzicală se întoarce în calitate de compozitor.

„Sunt încântat să încep o nouă aventură, să colaborez cu o echipă de vis de producători celebri”, susține regizorul James Mangold într-o declarație publică. „Steven, Harrison, Kathy, Frank și John sunt cu toții eroii mei artistici. Dacă o mai punem pe Phoebe, o actriță grozavă, o voce strălucită plus chimia pe care o aduce, fără îndoială, pe platou, mă simt la fel de norocos ca Indiana Jones însuși.”

Producția va începe vara aceasta, cu o dată programată a premierei pe 29 iulie 2022. Detaliile acțiunii rămân deocamdată necunoscute.

Creat și cu un scenariu semnat Waller-Bridge, Fleabag a devenit o senzație după premiera din Statele Unite, cu Waller-Bridge câștigând premiul pentru cea mai bună actriță, iar serialul câștigând premiul Cea mai bună comedie la premiile Primetime Emmy Awards din 2019. De asemenea, a creat și semnat producția executivă a thriller-ului BBC Killing Eve, care a strâns nouă nominalizări la Oscar și un premiu câștigat de la premiera din 2018.

În 2019, actrița a fost cooptată să dea o viață nouă scenariului pentru următorul film James Bond No Time to Die. De asemenea, urma să joace împreună cu Donald Glover în serialul Mr. & Mrs. Smith, unde va fi de asemenea producător executiv și scenarist. De asemenea a fost producător executiv și a jucat un mic rol în drama HBO Run.

Filme
Persoane