Premierele săptămânii 19-25 ianuarie 2018

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

O săptămână în care aflăm cât de diferite pot fi două plimbări în parc cu copiii, dar şi ce s-a petrecut în spatele uşilor închise într-una din cele mai negre perioade din istoria omenirii. Săptămâna aceasta nu lipsesc de pe ecrane nici adrenalina şi înfruntările cu arme, într-un nou film cu Gerard Butler. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Darkest Hour. Ziua decisivă
Atâta vreme cât nu crezi tot ce-ţi spun filmele istorice "serioase", vizionarea lor poate fi cât se poate de plăcută şi chiar dătătoare de inspiraţie. Darkest Hour este unul din primele filme aşa-numite "de Oscar" care se lansează anul acesta pe marile noastre ecrane, cu un Gary Oldman de zile mari (şi favorit absolut la Oscar) în rolul lui Winston Churchill. Suntem în mai 1940, când Marea Britanie, prin politicienii conduşi de premierul Winston Churchill, trebuie să-şi decidă strategia în faţa ameninţării naziste. Churchill navighează cu aplomb apele tulburi ale politicii britanice, înfruntând opoziţia, dar şi clătinându-se în faţa unei decizii care va afecta pe termen lung un întreg popor.

Cronica noastră, aici.

Pororoca
Primul film românesc al anului şi un thriller care îţi poate dovedi că cinema-ul nostru explorează noi direcţii. Bogdan Dumitrache interpretează excelent rolul lui Tudor, un tată de familie care are parte de o experienţă extremă când, aflat cu copiii în parc, îşi pierde fiica, pe Maria, într-o clipă de neatenţie. O subtilă explorare a psihologiei deznădejdii, Pororoca ne arată ce se întâmplă cu Tudor şi soţia lui, Cristina (Iulia Lumânare), când poliţia se dovedeşte neputincioasă în rezolvarea cazului. Sincronizarea cu scandalul poliţistului pedofil ar putea ajuta filmul lui Constantin Popescu, un titlu care are toate şansele să se afle în topul celor mai bune producţii româneşti ale lui 2018.

Cronica noastră, aici.

Den of Thieves/Frăţia hoţilor
Gerard Butler s-a transformat într-una din bizareriile Hollywood-ului: filmele sale mainstream sunt aproape fără excepţie desfiinţate de critică fără a fi, în schimb, succese clare de box office. Cu toate acestea Butler lansează în medie două action-uri pe an, uneori chiar trei. În Frăţia hoţilor îl vedem în rolul lui Big Nick, un poliţist corupt şi obsedat să dejoace planurile unei echipe de jefuitori de bănci care au pus ochii pe cele 120 de milioane de dolari bine păzite în sucursala din Los Angeles a Federal Reserve Bank. Criticii au etichetat filmul drept generic, dar noi ne bucurăm că producţia regizată de Christian Gudegast îi dă o şansă la un rol principal mai puţin cunoscutului Pablo Schreiber (Orange Is the New Black, American Gods).

Daddy Cool - Tată de profesie
Publicul din România cu siguranţă a avut parte de o experienţă plăcută cu altă comedie recentă din Franţa, Épouse-moi mon pote/Te-nsori cu mine, bro'? (cronica noastră, aici), prin urmare i-ar putea da o şansă şi premierei Daddy Cool. O poveste despre situaţiile trăsnite în care ajungi o dată ce ieşi din zona de confort, comedia ni-l arată pe imaturul cvadragenar Adrien (Vincent Elbaz) excedându-şi frecvent iubita (Laurence Arn). Cum aceasta vrea un copil şi e convinsă că Adrien nu e în stare să crească unul, partenerul rezolvă problema într-un mod inedit: îşi face creşă în apartament. Evident, nu este deloc pregătit pentru provocare...

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Filme
Persoane